فهرست موضوعات
هر چند که برای استخدام شدن در شرکتی معتبر و خوشنام به مدرک آکادمیک، گواهی گذراندن دورههای حرفهای مختلف و سابقه کاری نیاز دارید، اما فارغ از شغل مورد نظرتان، یکسری مهارتها را هم باید فرابگیرید. در واقع، مهم نیست که قرار است بهعنوان معلم مشغول به کار شوید یا یک مهندس؛ در هر صورت، قطعا به مهارتهایی که در این مقاله درباره آنها صحبت خواهیم کرد، نیاز خواهید داشت. اگر جویای کار هستید و دوست دارید دست روی هر شغلی که میگذارید بیبروبرگرد پذیرفته شوید، تا انتهای مطلب حاضر با ما همراه باشید.
مهم ترین مهارت های نرم برای موفقیت شغلی
مهارتهای سخت و نرم
بهطورکلی، برای آنکه در یک موقعیت شغلی پذیرفته شوید، باید مجموعهای از مهارتها را در خود پرورش داده باشد. این مهارتها به دو نرم و سخت تقسیم میشود.
منظور از مهارتهای سخت، مهارتهایی هستند که به طور تخصصی باید آنها را یاد بگیرید. این مهارتها در دانشگاهها، موسسات آموزشی، کارگاهها و…تدریس میشوند و آنها را حتی با اپلیکیشنهایی مانند یوتیوب و سایتهای آموزشی مختلف نیز میتوانید یاد بگیرید. تولید فیلم، فتوشاپ و ادیت عکس، برنامهنویسی، نقشهکشی معماری و… نمونههایی از مهارتهای سخت هستند.
اما بحث درباره مهارتهای نرم کاملا متفاوت است. این نوع مهارتها فردی و تعاملی هستند و معمولا در دانشگاهها و در قالب واحدهای درسی تدریس نمیشوند. خلاقیت، کار گروهی، توانایی حل مسئله، مسئولیتپذیری و… از جمله مهارتهای نرم محسوب میشوند. با توجه به اهمیت این نوع مهارتها برای اشتغال، در ادامه انواع مهارتهای نرم را با جزئیات بیشتری مورد بررسی قرار خواهیم داد:
ارتباطات سازنده
از اولین روزی که انسان پا به کره خاکی نهاد، روابطش با دیگران، تاثیر چشمگیری بر رشد و پیشرفت وی گذاشته است. به همین دلیل است که اختراع خط سبب گسترش علمآموزی و توسعه بیشتر جوامع شد. با توجه به اینکه هر شرکتی جامعه کوچکی است که برای پیشرفت و ترقی تلاش میکند، طبیعی است که پیش از استخدام مهارت کارجویان در برقراری ارتباط مؤثر و سازنده با دیگران را مورد بررسی قرار دهد. یک ارتباط سازنده شامل موارد زیر است:
- خوب گوشدادن به انتقادات و نظرات و استفاده از آنها برای بهبود نقصها؛
- سنجیده و مسلط صحبتکردن با مشتریان شرکت در زمان ارائه خدمات و پشتیبانی از آنها؛
- توانایی برقراری ارتباط و تبادل نظر با همکاران و کارفرمایان در جهت افزایش سطح آگاهی و تخصص؛
- بیان ایدهها بهصورت واضح، روشن و کاربردی.
۲. کار گروهی
دستیابی به یک شرکت منسجم و مترقی، محصول کار گروهی منسجم اعضای آن است. برای آنکه کارها در یک سازمان به نحو احسن انجام شود، به همکاری همه اعضا نیاز است و در چنین شرایطی، توانایی همکاری و کار تیمی اهمیت فراوانی پیدا میکند. فردی که از توانایی کار گروهی برخوردار است:
- بهراحتی میتواند با اعضای تیم هماهنگ شود،
- از تجربیات آنها استفاده کند،
- نقش خود را بهعنوان عضوی از تیم بهخوبی ایفا کند،
- از انتقادهای سرپرست و مدیر با روی باز استقبال میکند و…
مهم ترین اصول افزایش کیفیت کار کارمندان
۳. خلاقیت
خلاقیت و نوآوری را میتوان عنصر طلایی موفقیت دانست. برای دیدهشدن در دنیای امروز تنها ارائه خدمات خوب کافی نیست، باید خلاقیت به خرج داد. تنها با اندکی خلاقیت، بهراحتی ایدههای ساده را میتوان به ایدههای تحسینبرانگیز و قابل توجه تبدیل کرد؛ از این رو، کارجوی خلاق برگ برنده را در دست دارد. یک فرد خلاق دارای ویژگیهای زیر است:
- رؤیاپردازی میکند و این باعث میشود راهحلهای متفاوتی هم پیدا کند؛
- دید متفاوتی دارد و از دریچه دیگری به وقایع تکراری نگاه میکند؛
- ریسکپذیر است و دل به دریای ناشناختهها میزند؛
- و…
۴. توانایی حل مسئله
در محل کار ممکن است با هزاران چالش متفاوت روبهرو شوید و تنها چیزی که میتواند شما را از گرداب مشکلات بیرون بیاورد، یافتن راهحلهای منطقی و کارآمد برای مشکلات است. فردی که توانایی بالایی در حل مسئله دارد قادر است:
- معضل را از زاویههای متفاوت بررسی کند؛
- درباره راهحلهای احتمالی خوب فکر کند؛
- در کمترین زمان ممکن منطقیترین راهحل را انتخاب کند.
۵. مسئولیتپذیری
مسئولیتپذیری یکی از مهمترین فاکتورهای موردنظر هر کارفرمایی است. مسئولیتپذیری باعث برقراری نظم بیشتر و اصلاح اشتباهات به وجود آمده میشود. همچنین، مسئولیتپذیری باعث میشود که خدمات با بهترین کیفیت ممکن ارائه میشوند. منظور از کارمند مسئولیتپذیر فردی است که:
- کار خود را به بهترین نحو انجام میدهد؛
- در زمان مقرر مسئولیتهای خود را به اتمام میرساند؛
- در صورت وجود اشکال در کارش، بدون دلیلتراشی آن را اصلاح میکند.
۶. اعتمادبهنفس
اعتمادبهنفس تقریبا اولین چیزی است که در یک مصاحبه کاری موردتوجه کارفرما قرار میگیرد. اعتمادبهنفس کارجو را بهراحتی میتوان از نحوه راه رفتن، زبان بدن، جملهبندی و سخنوری او تشخیص داد. یک آدم با اعتمادبهنفس:
- زبان بدن قوی دارد و ارتباط چشمی مؤثری برقرار میکند؛
- در حین صحبتکردن و برای بیان جملات بیش از اندازه مکث نمیکند؛
- جرئت بیان شفاف ایده و نظر خود را دارد؛
- و…
۷. توانایی مدیریت خشم و تعارض
همه ما تجربه عصبانیت و خشم را داریم و میدانیم که بروز خشم امری طبیعی برای ما انسانهاست. یکی از مهمترین مهارتها برای پیداکردن کار، نحوه بروز و کنترل خشم در هنگام اختلافنظر و تعارضات است. اگر نتوانیم به طور صحیح خشم خود را کنترل کنیم بهاحتمال زیاد در محل کار با مشکلات زیادی روبهرو خواهیم شد و علاوه بر خودمان، مسبب رنجش همکاران و متشنج شدن جو محل کار میشویم. فردی که توانایی کنترل عصبانیتش را دارد، میتواند:
- خشم خود را بهدرستی مهار کند؛
- منبع تعارض را با آرامش مورد بررسی قرار دهد و برای رفع آن اقدام کند؛
- از درگیری کلامی و فیزیکی با همکاران و مشتریان خودداری کند.
۸. پشتکار و انگیزه
انگیزه میتواند مانند یک راهنما در روزهای سخت به ما کمک کند؛ همچنین موجب میشود که به تغییرهای مثبت امیدوار باشیم و برای پیشرفت تلاش کنیم. پشتکار هم موتور محرک ما است و باعث میشود در برابر شکستها سر خم نکنیم و با قدرت بیشتری به مسیر خود ادامه دهیم. یک فرد با پشتکار و باانگیزه دارای خصوصیات زیر است:
- از موفقیتهایش انگیزه میگیرد و بیشتر تلاش میکند؛
- از شکستهایش درس میگیرد و برای اصلاح آنها اقدام میکند؛
- بعد از ناکامی ناامید نمیشود و میداند کار خوب مستلزم تلاش است.
در انتها
هر فردی برای استخدام در یک موقعیت شغلی، باید مجموعهای از مهارتها را در خود پرورش دهد. هر که فراگیری مهارتهای نرم درست بهاندازه مهارتهای سخت حائز اهمیت است، اما بسیاری از کارجویان از آن غافل میمانند و اهمیت آن را دست کم میگیرند. در مطلب حاضر با شما درباره مهارتهای ضروی برای پیداکردن کار صحبت کردیمو موارد لازم برای پرورش آنها را در اختیارتان قرار دادیم. بهعنوان یک کارفرما، کدام یک از مهارتها را برای گزینش در اولویت قرار میدادید؟ بهعنوان کارجو از کدام مهارتها برخوردار هستید؟ آیا مهارتهای مهم دیگری برای پذیرش در یک شغل به نظرتان میرسد؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
دینگ ارائه دهنده راهکار اتوماسیون حضور و غیاب
دینگ یکی از برترین ارائه دهندههای راهکار اتوماسیون حضور و غیاب با محصولات و خدمات مرتبط آماده ارائه خدمت به شماست، در صورت لزوم با کارشناسان ما در ارتباط باشید.