برای ایجاد رزومهای که کارفرمایان شما را استخدام کنند، میتوانید چند مرحله ساده را دنبال کنید. هدف اصلی این است که مهمترین و مرتبط ترین اطلاعات مربوط به شما در قالبی واضح و خوانا به اشتراک گذاشته شود. این مهم است که به کارفرمایان آیندهنگر نشان دهید که چگونه بر اساس مهارتها و تجربه خود به طور منحصر به فردی برای این موقعیت واجد شرایط هستید. در این مقاله، ما 9 مرحله برای ایجاد یک رزومه حرفهای و قانعکننده را فهرست میکنیم که میتواند به شما در پروسه استخدام کمک کند.
چگونه یک رزومه حرفهای بسازیم
هنگام تهیه رزومه برای درخواست شغل بعدی خود مراحل زیر را دنبال کنید:
1. فرمت مناسب را انتخاب کنید
فرمت به سبک و ترتیبی گفته میشود که اطلاعات را در رزومه نمایش میدهید. بسته به اینکه کدام فرمت رزومه برای شما مناسب است، میتوانید از بین سه فرمت رزومه که معمولاً استفاده میشود انتخاب کنید –
- زمانی: یک رزومه زمانی، بخش تاریخ حرفهای را در اولویت قرار میدهد و اگر سابقه کاری حرفهای غنی و بدون شکاف در استخدام دارید، گزینه خوبی است.
- عملکردی: فرمت رزومه کاربردی بر بخش مهارتها تاکید دارد و اگر در حال تغییر شغل هستید یا شکافهایی در سابقه کاری خود دارید، گزینه خوبی است.
- ترکیبی: اگر تجربه حرفهای دارید، فرمت رزومه ترکیبی گزینه خوبی است زیرا بر مهارتها و سابقه کاری به طور مساوی تأکید دارد.
2. نام و اطلاعات تماس خود را وارد کنید
رزومه شما باید با نام و اطلاعات تماس شما از جمله آدرس ایمیل حرفه ای و شماره تلفن شما شروع شود. شما حق انتخاب دارید که آیا آدرس پستی خود را وارد کنید یا نه. نام شما باید در بالای رزومه شما با فونت پررنگتر یا بزرگتر از بقیه و کاملاً قابل مشاهده باشد. همچنین اگر حرفه شما مرتبط با ارائه نمونه کار است، میتوانید پیوندی به نمونه کار آنلاین خود اضافه کنید.
3. رزومه خود را برای هر موقعیت استخدام دوباره تنظیم کنید
بازنگری رزومه خود برای تطبیق آن با هر موقعیت استخدام که برای آن درخواست میدهید، مهم است. برای هر شغل، کلمات کلیدی را در بخش مهارتها تنظیم کنید تا برای آنچه کارفرما به آن نیاز دارد، مناسب باشند. مطمئن شوید که آنچه را که در بخشهای تاریخ و تجربیات آموزشی تاکید شده است تغییر دهید تا آنچه در شرح شغل فهرست شده است را منعکس کنید.
4. خلاصه یا هدف رزومه را اضافه کنید
پس از اطلاعات تماس خود، میتوانید خلاصه رزومه را وارد کنید. یک خلاصه به سرعت اهداف شغلی شما را توضیح میدهد و انتخاب خوبی برای کسانی است که تجربه حرفهای محدودی دارند، مانند فارغ التحصیلان. خلاصه رزومه عبارت کوتاهی است که برای توصیف تجربه کاری مرتبط، مهارتها و دستاوردهای شما به کار میرود.
5. مهارتهای نرم و سخت خود را فهرست کنید
لحظهای به این فکر کنید که کدام مهارتها شما را برای استخدام در این شغل مناسب میکند. شرح شغل را مرور کنید و کلیدواژههایی را که در گذشته با آنها موفقیت کسب کردهاید برجسته کنید. مهارتهای سخت (فنی) و نرم (بین فردی) و همچنین مهارتهای قابل انتقالی را که میتوانید هنگام تغییر شغل یا صنعت استفاده کنید، در نظر بگیرید. یک بخش مهارت با کلمات کلیدی مرتبط ایجاد کنید. ابتدا هر گونه مهارت مورد نیاز مانند گواهینامهها را فهرست کنید. از آنجایی که با شرح شغل همراه است، این بخش باید برای هر درخواست شغلی سفارشی شود.
6. گذشته حرفهای خود را شرح دهید
بخش گذشته حرفه ای خود را به ترتیب زمانی معکوس بنویسید. با جدیدترین شغل خود شروع کنید و شرح کوتاهی از جمله نام شرکت، ماه و سالی که شروع به کار کردهاید و زمانی که شغل را ترک کردهاید، عنوان شغلی و چند دستاورد کلیدی در طول مدت حضورتان در شرکت را ارائه دهید. همچنین میتوانید دستاوردهای مرتبط خود را برای هر شغل درج کنید.
هنگام فهرست کردن سابقه حرفه ای خود، چند روش برتر را در نظر داشته باشید:
- در صورت امکان از اعداد برای نشان دادن تأثیر خود استفاده کنید. دستاوردهای خود را هر زمان که ممکن است با گنجاندن نتایج خاص قرار دهید، تا به کارفرمایان کمک کنید ارزش بالقوه شما را درک کنند.
- از کلمات کلیدی در شرح شغل استفاده کنید. کلمات کلیدی از شرح شغل را در بخش سابقه خود قرار دهید. به عنوان مثال، اگر شرح شغل به اهمیت تعیین سهمیههای فروش اشاره میکند، میتوانید اطلاعاتی در مورد اینکه چگونه سهمیهها را در نقشهای گذشته برآورده کردهاید یا از آن فراتر رفتهاید را درج کنید.
- مختصر باشید. کارفرمایان تنها چند ثانیه فرصت دارند تا رزومه شما را برای استخدام بررسی کنند، بنابراین توضیحات خود را تا حد امکان مختصر و مرتبط نگه دارید. فقط جزئیات یا وظایف مرتبط با دستاوردهای کلیدی را به جای چندین خط که نقش شما را توصیف میکند، فهرست کنید.
7. بخش آموزش
اگر تجربه کاری محدودی دارید، یا در حال انتقال به یک صنعت جدید هستید، بخش آموزش به ویژه ارزشمند خواهد بود. شامل اطلاعاتی مانند:
- رشته مربوطه
- معدل (اگر بالاتر از 16)
- مشارکت در سازمانهای مربوطه
- جوایز، دستاوردها یا گواهینامهها
هنگام نوشتن بخش تحصیلی خود، نام موسسه، تاریخ حضور و مدرک یا منطقه تحصیلی را درج کنید. اگر برای موقعیتهای سطح متوسط یا بالاتر درخواست استخدام میدهید، ممکن است همه به جز نام موسسه و تاریخهای حضور خود را حذف کنید تا جایی برای تجربه حرفهای مرتبطتر در رزومه خود ایجاد کنید.
اگر گواهینامه یا مجوزهای مرتبط با شرح شغل دارید، آنها را نیز در این بخش قرار دهید. برای صرفهجویی در فضا، میتوانید مدارکی را که مستقیماً با شرایط شغلی مرتبط نیست را حذف کنید.
8. اضافه کردن بخشهای اختیاری
اگر فضای سفید قابل توجهی در رزومه خود دارید، بخش دستاوردها یا علایق را اضافه کنید. این میتواند به تکمیل رزومه کمک کند، به خصوص برای کسانی که تجربه کاری و تحصیلی محدودی دارند. اطمینان حاصل کنید که دستاوردها و علایق شما از اهداف شغلی شما پشتیبانی میکند و به کارفرمایان بالقوه برای استخدام مرتبط است.
9. رزومه خود را تصحیح کنید
رزومه خود را از نظر غلط املایی، دستوری و نقطه گذاری به دقت بررسی کنید. خواندن و مرور رزومه میتواند به شما در شناسایی خطاها کمک کند. همچنین میتوانید از دوستان، همکاران، اساتید و اعضای خانواده قابل اعتماد بپرسید که آیا میتوانند رزومه شما را بررسی کنند. نظرات این شخص میتواند به یادآوری اطلاعات جدیدی که ممکن است نادیده گرفته باشید کمک کند.
مقالات مرتبط: “4 دلیل اینکه چرا باید شغل مورد علاقه خود را پیدا کنید“
دینگ ارائه دهنده راهکار اتوماسیون حضور و غیاب
دینگ یکی از برترین ارائه دهندههای راهکار اتوماسیون حضور و غیاب با محصولات و خدمات مرتبط آماده ارائه خدمت به شماست، در صورت لزوم با کارشناسان ما در ارتباط باشید.