هر بار که برند مورد علاقهتان محصول جدیدی را عرضه میکند، این نوآوری است. نیازی نیست که نوآوری به اندازه اختراع رایانه بزرگ باشد، در واقع احتمالاً خود شما بارها در طول زندگی مبتکر بودهاید. در این مقاله مفهوم نوآوری در کسب و کار را بررسی میکنیم و به شما نشان میدهیم که چگونه برای بهبود درآمد کسب و کار خود نوآوری داشتهباشید.
نوآوری چه چیزی هست و چه چیزی نیست؟
یکی از کلیدهای موفقیت کسب و کار، ارائه ایدههای جدید در عملیات، محصولات و خدمات است. نوآوری فرآیند به ثمر رساندن آن ایده ها است.
جاکوب بکلی، معاون ارشد نوآوری در Fusion92، میگوید که اگرچه نوآوری ممکن است بسته به صنعت معانی کمی متفاوت داشته باشد، اما مفهوم آن جهانی است.
به گفته بکلی، کسانی که بهترین نوآوری را انجام میدهند، در نهایت موفقیت کارآفرینی پایداری خواهند داشت.
چگونه نوآوری با خلاقیت و طوفان فکری متفاوت است؟
نوآوری در مورد بهینهسازی سیستمهایی است که در حال حاضر عملکرد خوبی دارند یا فرصتهای جدید را دنبال میکنند، در حالی که خلاقیت پتانسیل نیروی فکری تیم کسب و کار شما برای ارائه ایدههای نوآورانه است. خلاقیت یک مهارت آموختنی است که میتوانید از آن برای برونریزی ایدهها استفاده کنید.
راه دیگر برای بررسی تفاوت بین نوآوری و خلاقیت در اندازهگیری است. شما نمیتوانید کاملاً خلاقیت را اندازهگیری کنید، این در مورد ایدهها و فرآیندهای ذهنی است. اما شما میتوانید نوآوری را با تعداد محصولات، خدمات یا تغییرات عملیاتی که خلاقیت به آنها منتهی میشود در کسب و کار اندازهگیری کنید.
طوفان فکری همان ارتباطی را با نوآوری دارد که با خلاقیت دارد. طوفان فکری شامل جمع شدن فکرهای مختلف برای ایجاد یک «برونریزی فکری» از ایدهها است که در نهایت تیم کسب و کار شما بسیاری از آنها را دنبال نمیکند. اگر خلاقیت مهارت ارائه ایده است، طوفان فکری عمل تولید ایده است.
نوآوری زمانی آغاز می شود که شما برای تبدیل ایدههای خود به واقعیت قدم بردارید.
انواع نوآوری چیست؟
کسب و کارها هنگام تلاش برای نوآوری میتوانند استراتژیهای مختلفی را انتخاب کنند، که هر کدام مزایا و معایبی دارند. برخی از انواع مختلف فرآیند نوآوری که کسب و کارها می توانند به کار گیرند عبارتند از:
- نوآوری باز
- نوآوری مخرب
- نوآوری معکوس
- نوآوری افزایشی
- نوآوری موفقیتآمیز
- نوآوری باز
همانطور که توسط هنری چسبرو، مدیر آموزشی مرکز گاروود برای نوآوری شرکتی در برکلی هاس ابداع شد، نوآوری باز از ایدههای داخلی و خارجی برای پیشبرد عملیات یک کسب و کار استفاده میکند.
نوآوری مخرب
نوآوری مخرب زمانی است که محصولات یا خدمات جدید کسب و کار از پایین بازار شروع میشوند اما در نهایت به سمت بالا حرکت میکنند و رقبای خود را شکست میدهند.
نوآوری معکوس
نوآوری معکوس زمانی است که محصولات یا خدمات کسب و کار ابتدا در کشورهای در حال توسعه رواج مییابند. ویجی گوویندارجان، یکی از نویسندگان کتاب نوآوری معکوس، در مقالهای برای هاروارد بیزینس ریویو، نوشت: «نوآوری معکوس در هسته خود راهحلهایی را توصیف میکند که ابتدا در کشورهای فقیرتر و نوظهور اتخاذ شدهاند که متعاقباً بازاری غنیتر و توسعهیافته بروز پیدا میکنند.»
نمونههایی از نوآوری معکوس عبارتند از نودلهای خشکشدهای که نستله برای استفاده در هند تولید کرد، که در نهایت در استرالیا و نیوزلند محبوب شد، و فروشگاههای Walmart با فرمتهای کوچکتر، که ابتدا برای استفاده در مکزیک توسعه یافتند اما در نهایت در ایالات متحده محبوب شدند.
نوآوری افزایشی
نوآوری افزایشی زمانی است که کسب و کارها تغییرات کوچکی در محصولات و خدمات ایجاد میکنند تا از جایگاه خود در بازار اطمینان حاصل کنند. به جای تغییر کامل محصولات یا خدمات، نوآوری تدریجی بر روی محصولات موجود استوار است.
نوآوری موفقیت آمیز
نوآوری نوآورانه که “نوآوری رادیکال” نیز نامیده میشود، ایدهها و مفاهیم کاملاً جدیدی را در کسب و کار توسعه میدهد که محصولات، خدمات یا عملیات موجود ایجاد نمی کنند. نوآوریهای نوآورانه که اغلب توسط تیمهای تحقیق و توسعه ایجاد میشوند، میتوانند از فناوری جدید برای صعود سریع به بازارهای در حال رشد استفاده کنند. نمونههایی از نوآوریهای موفقیت آمیز عبارتند از اینترنت و ترانزیستورها.
چگونه نوآوری را در تیم خود تشویق کنید
مشکل این است که بسیاری از کسب و کارها در تلاشند تا ایدههای جدید را به روشهایی توسعه دهند که مولد نیستند. زمانی که برای مدت طولانی در یک کسب و کار یا صنعت بودهاید، دیدن یک نیاز و ابداع راهی برای رفع آن نیاز دشوار است.
برای نوآوری موفقیت آمیز، کسب و کارها باید استراتژیهایی را پیش بگیرند که به بهترین وجه با نیازها و اهداف آنها مطابقت داشته باشد. در اینجا چهار نکته وجود دارد که به شما و کسب و کار شما کمک میکند تا برای نوآوری واقعی استراتژی داشته باشید و دانش را به پول تبدیل کنید.
1. تیم خود را قدرتمند کنید.
وقتی تیم شما برای مشارکت در کار احساس قدرت میکند، احتمال بیشتری دارد که ایدههای تجاری خلاقانهای را به اشتراک بگذارند. اعضای تیم خود را با استفاده از تاکتیکهای سرگرمکننده که به آنها کمک میکند با کسب و کار شما ارتباط برقرار کنند، توانمند کنید.
2. همکاری را بر رقابت اولویت دهید.
اگرچه رقابت دوستانه در محل کار می تواند سالم باشد، اما وقتی هدف ندآوری است رقابت غیرعاقلانه است. کارمندانی که با یکدیگر رقابت میکنند ممکن است ایدههای نوآورانه خود را به اشتراک نگذارند. در یک کسب و کار با محیط مشارکتی، این ترس ناپدید میشود و ایدهها بیان میشوند. نوآوری بعدی شما ممکن است جایی در این ایده های آزاد باشد.
3. از تیم خود زیاد کار نکشید.
شما نمیتوانید بدون خلاقیت نوآوری داشته باشید. نمیتوانید خلاقیت داشته باشید وقتی که سعی میکنید همه چیز را یکجا و همیشه انجام دهید. بسیار مهم است که در کسب و کار و از تیم خود را بیش از حد کار نکشید. یکی از اعضای تیم با وظایف بیش از حد ممکن است آنقدر روی انجام وظایف متمرکز شود که فاقد ظرفیت ذهنی برای طوفان فکری باشد.
4. به آنچه مصرفکنندگان میخواهند گوش دهید.
ایده های نوآورانه میتوانند از پایگاه مشتریان کسب و کار شما بیایند. سعی کنید نظرسنجیهای تجاری را انجام دهید و از مشتری درخواست کنید.
از مشتریان بپرسید که در مورد محصولات شما چه چیزی را دوست دارند و دوست دارند چه چیزی تغییر کند. شاید پیشنهادات آنها بتواند الهام بخش نوآوری بعدی کسب و کار شما باشد.
مقالات مرتبط: “چند ایده برای کارآفرینی در خانه“
دینگ ارائه دهنده راهکار اتوماسیون حضور و غیاب
دینگ یکی از برترین ارائه دهندههای راهکار اتوماسیون حضور و غیاب با محصولات و خدمات مرتبط آماده ارائه خدمت به شماست، در صورت لزوم با کارشناسان ما در ارتباط باشید.