هنگامی که به دنبال شغل هستید، اغلب با چالش هایی مانند فرآیندهای درخواست شغل و حضور رقیبان واجد شرایط مواجه می شوید که می تواند فرایند استخدام شدن را برای شما چالشی کند.
راه های مختلفی وجود دارد که می توانید شانس استخدام خود را افزایش دهید و توجه مدیران را جلب کنید. قبلاً در مقاله “اخراج شدن و پیدا کردن شغل جدید“ مواردی را بطور خلاصه بیان کردیم اما در این مقاله، 12 استراتژی برای افزایش ارزش رقابتی را بررسی کرده ایم که به شما کمک می کند تا شغل دلخواه تان را بدست آورید:
1. اطلاعات کسب کنید
قبل از اینکه برای شغل موردنظرتان درخواست استخدام دهید، در مورد شرکت تحقیق کنید تا بفهمید چه کسانی هستند و دقیقا چه کاری انجام می دهند. شرح وظایف شغل مورد نظرتان را مطالعه کنید تا مهارتهای خود را با آنچه شرکت به دنبال آن است هماهنگ کنید و مهارتهای مرتبط را در رزومه خود برجسته کنید.
دریابید که چه کسی مسئول استخدام است و سعی کنید با او در ارتباط باشید و سوال هایتان را از او بپرسید. داشتن اطلاعات به شما این مزیت را می دهد که نشان دهید چگونه می توانید کسب و کار آن ها را بهبود ببخشید یا نیازهایشان را برطرف کنید.
2. یک کاورلتر (cover letter) خوب بنویسید
کاورلتر در حقیقت یک نامه یک صفحه ای است که در آن شما قسمتهای مرتبط رزومه تان با کار را برجسته می کنید و بطور خلاصه بیان می کنید. هرچند در کشور ما این کار خیلی مرسوم نیست. اما ضمیمه یک کاورلتر خوب بسیار تاثیرگذار است. این نامه نشان می دهد که چرا شما کاندیدای مناسبی برای این موقعیت شغلی هستید. از کلمات کلیدی و عباراتی که در شرح وظایف شغلی شرکت آمده برای نشان دادن آگاهی خود از مسئولیت ها و نحوه برآورده کردن انتظارات استفاده کنید. پیش بینی کنید که مدیر استخدام چه سوالاتی می پرسد و در نامه خود به آنها پاسخ دهید.
3. رزومه خود را برای شغل مورد نظرتان تنظیم کنید
رزومههایی که فقط فهرستی از مهارت های شغلی اند فاقد اطلاعات مهم هستند. رزومه شما باید نشان دهد که چرا شما فرد مناسبی برای استخدام در این موقعیت شغلی خاص هستید. هنگام تنظیم رزومه خود، مطمئن شوید که نه تنها مهارت های تان را می گویید، بلکه نحوه استفاده از آن مهارت ها به روشی که دیگران ممکن است انجام نداده باشند، را نیز بیان کنید. از کلمات کلیدی مرتبط در رزومه خود استفاده کنید تا تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد.
4. پروفایل شبکه های اجتماعی تان را حرفه ای کنید
کارفرمایان ممکن است پروفایل شبکه های اجتماعی را برای تعیین صلاحیت شما بررسی کنند.
همانند کاورلتر، از کلمات یا عبارات کلیدی مرتبط استفاده کنید که با شغل مورد نظرتان مطابقت دارد و نشان می دهد که چرا یک کارمند توانمند هستید. همچنین شماره تلفن یا آدرس ایمیل خود را درج کنید تا به راحتی بتوانند با شما در تماس باشند.
عکس پروفایل تان واضح و مشخص باشد تا کارفرما شما را هنگام ورود برای مصاحبه استخدام تشخیص دهد. بسته به پلتفرم شبکه های اجتماعی، ممکن است بتوانید برای اعتبار بیشتر مهارت هایتان، از همکارانتان بخواهید نظراتی برای شما بنویسند.
5. یک وب سایت شخصی بسازید
داشتن وب سایت شخصی یک راه عالی برای ارائه مجموعه ای از کارها و توانایی های شما است که می تواند مسیر استخدام را برای شما هموارتر کند.
حتماً یک عکس از خودتان در وب سایت بگذارید و لینک های تماس را برای دسترسی آسان درج کنید. سعی کنید طراحی وب سایت تان طوری باشد که اشتیاق شما به صنعت یا مهارت هایی که در این مسیر به دست آورده اید را برجسته کند.
یک صفحه پرسش و پاسخ اضافه کنید که مربوط به تجربه های شما باشد.
6. از شبکه ارتباطات خود استفاده کنید
از شبکه افراد کلیدی خود استفاده کنید تا رزومه یا کاورلترتان را بهبود ببخشید. یک پیام یا ایمیل به دوستان، خانواده، معلمان و کارفرمایان یا همکاران قبلی تان ارسال کنید. اهداف و موانعی که دارید را به آنها بگویید و از آنها درخواست کنید تا شما را برای استخدام معرفی کنند. از کارفرما یا سرپرست سابق تان بخواهید که معرف شما باشد یا یک توصیه نامه برایتان بنویسند.
7. از یک مشاور شغلی کمک بگیرید
از یک مشاور شغلی بخواهید به شما کمک کند تا مسیر شغلی تان را بسازید. یک مشاور خوب می تواند رزومه و کاورلتر شما را بررسی کند و در بهبود آن شما را کمک کند.
مشاور شغلی همچنین میتواند شما را برای تعیین اهداف حرفهای و برنامه ریزی برای رسیدن به آنها، از جمله پیشنهادهایی برای شغل های ایدهآل به چالش بکشد. کار با یک مشاور می تواند شما را با انگیزه و خوش بین نگه دارد و به شما کمک کند تا بدانید که نیاز دارید کدام یک از مهارت های تان را برای استخدام شدن بهبود بخشید.
8. برای مصاحبه تمرین کنید
با استفاده از اطلاعاتی که از شرکت دارید روی مصاحبه خود کار کنید. برخی از شرکت ها برای استخدام ممکن است از شما بخواهند که یک نمونه پروژه ارائه دهید یا نحوه انجام یک کار را توضیح دهید. اگر می توانید اطلاعاتی از تجربه دیگران در مصاحبههای مشابه بدست آورید و پاسخهای خود را با یک دوست یا همکار تمرین کنید.
9. یک داستان متقاعدکننده آماده کنید
در طول مصاحبه، ممکن است از شما خواسته شود که در مورد خودتان صحبت کنید. در حالی که صحبت کردن در مورد سرگرمی ها و علایق خوب است، اما تمرکز خود را روی موقعیت شغلی قرار دهید و پاسخ های خود را متناسب با وظایف شغلی تنظیم کنید. یک داستان متقاعد کننده بسازید که نشان دهد چگونه یک مشکل را حل کرده اید، پیشرفت هایی ایجاد کرده اید یا یک مانع را در محل کار برطرف کرده اید.
10. از نشانه های غیرکلامی غاقل نشوید
خود را به گونه ای معرفی کنید که تمایل به یادگیری و رشد را در شخصیت تان نشان دهید. توجه خود را به مصاحبه کننده معطوف کنید و به یاد داشته باشید که لبخند بزنید. از نشانه های غیرکلامی چهره و بدنتان آگاه باشید. می توانید با تمرین جلوی آینه این آگاهی را بدست آورید.
11. مهارت های نرم تان را ارتقا دهید
در حالی که رزومه شما ممکن است مهارتهای سخت شما برای استخدام را نشان دهد، حتماً مهارتهای نرم مانند کار تیمی، ارتباط، حل مسئله و مدیریت زمان را در جلسه مصاحبه برجسته کنید. واجد شرایط بودن برای یک موقعیت شغلی به این معنی است که شما هم مهارت های فنی مورد نیاز و هم مهارت های انعطاف پذیری، کار مستقل و کار گروهی را دارید.
اگر می خواهید بدانید که به چه مهارت هایی برای کار پیدا کردن نیاز دارید مقاله “مهارت های لازم برای پیدا کردن کار” را در سایت مطالعه کنید.
12. همیشه به دنبال یادگیری باشید
همیشه در حال یادگیری باشید. این به شما کمک می کند که همیشه حرفی برای گفتن چه در زمینه شغلی چه شخصی داشته باشید. این کار به تجربه و تخصص شما اضافه می کند. علاوه بر آن انجام کارهای داوطلبانه را برای کسب تجربه بیشتر و توسعه ارتباطات تان انجام دهید. و البته که کار داوطلبانه نشان دهنده انسان دوستی و مهربانی شما است.
به یاد داشته باشید که کار داوطلبانه و یادگیری مهارت های مختلف را در رزومه خود بگنجانید و هرگونه که مرتبط است آنها را در کاورلتر، وب سایت یا هنگام مصاحبه برای استخدام ذکر کنید.
دینگ ارائه دهنده راهکار اتوماسیون حضور و غیاب
دینگ یکی از برترین ارائه دهندههای راهکار اتوماسیون حضور و غیاب با محصولات و خدمات مرتبط آماده ارائه خدمت به شماست، در صورت لزوم با کارشناسان ما در ارتباط باشید.