6 گام برای از بین بردن استرس محیط کار

استرس محیط کار

استرس محیط کار یکی از مشکلات اصلی کارمندان است. در حالی که انتظار می‌رود کمی استرس در محیط کار وجود داشته باشد، استرس بیش از حد می‌تواند بر عملکرد تأثیر منفی بگذارد. طبق تحقیقات37 درصد از کارمندان در هر روز یک ساعت یا بیشتر از بهره‌وری خود را به دلیل استرس محیط کار از دست می‌دهند. بدتر از آن، استرس می‌تواند بر سلامت جسمی و روانی کارمندان هم در محیط کار و هم در خانه تأثیر بگذارد. در این مقاله، چند راه مفید برای شناسایی و کاهش یا حذف استرس محیط کار را بررسی کرده‌ایم.

 

چگونه استرس محیط کار را از بین ببریم؟

ممکن است تغییر شغل به خاطر سلامتی شما امکان پذیر نباشد یا ضروری باشد، پس چه کار دیگری می‌توانید انجام دهید؟ در اینجا چند راه برای کمک به ایجاد یک محیط کار بدون استرس آورده شده است:

 

1. علت را شناسایی کنید.

ممکن است ساده به نظر برسد، اما با شناسایی منابع استرس در محیط کار می‌توانید روند بهبودی را آغاز کنید. خودآگاهی به شما کمک می‌کند تا عواملی را که باعث ایجاد حالات استرس زا در ذهن می‌شوند را شناسایی کنید تا بتوانید راه‌های بهتر و سالم‌تری برای مقابله پیدا کنید.

 

از آنجایی که ممکن است دلایل استرس زیادی وجود داشته باشد، مهم است که فهرستی از زندگی شخصی و شغلی خود تهیه کنید تا مشخص شود کدام عوامل بیشترین استرس را در شما ایجاد می‌کنند. هنگامی که فهرستی از عوامل استرس‌زای اصلی ایجاد کردید، می‌توانید برنامه‌ریزی یک مسیر روشن را برای حذف یا کاهش آنها آغاز کنید.

 

2. با همکاران خود معاشرت کنید.

هنگامی که متوجه شدید که استرس ناشی از کار و محیط کار بر شما سنگینی می‌کند، نحوه کار و تعامل خود با همکاران خود را ارزیابی کنید. تغییرات جزئی در شیوه‌های ارتباطی و کاری می‌تواند باعث شود ارتباط بهتری با اطرافیانتان برقرار کنید و کمی اضطراب را از بین ببرد.

 

3. برق را بکشید.

اتصال 24/7 از طریق دستگاه تلفن همراه خود مجموعه‌ای از عوامل استرس زا را به همراه دارد. تماس‌های تلفنی مداوم، پیامک‌ها و به‌روزرسانی‌های ایمیل بسیار زیاد شده‌اند، به‌ویژه زمانی که در حال پاسخ دادن به پیام‌ها پس از ساعت کاری شب هستید. اگرچه ممکن است مواردی وجود داشته باشد که مجبور شوید بعد از ساعت‌ها با تیم خود در ارتباط باشید، اما به نفع شما است که از زمان استراحت خود برای استراحت و شارژ مجدد استفاده کنید. این می تواند نه تنها به کاهش استرس و فرسودگی محیط کار نیز کمک کند.

 

4. فهرستی دست نویس از کارهای خود داشته باشید.

برای موفقیت و تندرستی عمومی، انجام کار از روی فهرست کارهایی که باید انجام دهید ضروری است. در عصر دیجیتال، تصور نوشتن وظایف روزانه ممکن است خسته کننده، بیهوده و غیر ضروری به نظر برسد. اما داشتن یک فهرست اولویت‌بندی شده و دست‌نویس مهم‌ترین کارهایتان به شما کمک می‌کند طرح کلی تری از اینکه روزتان در محیط کار چگونه باید باشد به دست آورید.

 

5. برای کارهای روزانه خود برنامه ریزی کنید.

تمرینات و برنامه‌های روزمره شما اغلب نقش مهمی در سطح استرس شما ایفا می‌کند. ترک عادت‌های بد و دنبال کردن عادت‌های خوب می‌تواند به شما کمک کند در طول روز کاری در محیط کار احساس راحتی بیشتری داشته باشید. اگر تمام روز فقط بر روی کار تمرکز کنید و هرگز به خود فرصتی برای انجام کارهای مربوط به کار اختصاص ندهید، احتمال اینکه استرس داشته باشید بسیار بیشتر است. 

به پیاده روی بروید، قهوه بخورید یا زمانی را برای نشستن و صرف ناهار اختصاص دهید. همه این چیزها به شما زمان می‌دهد تا ذهنتان را پاک کنید، به مغزتان استراحت دهید. 

 

6. با خود مهربان باشید.

رژیم غذایی سالم و ورزش منظم، همراه با تصویری خوب از خود و تمرین‌های معنوی، می‌تواند شما را برای مقابله موفقیت‌آمیز با استرس در محیط کار آماده کند. فقط دانستن این که ذهن، بدن و روح شما در فرم محکمی هستند، یک عامل بازدارنده بزرگ برای ایجاد استرس است.

استرس

 

کاری که کارفرمایان می‌توانند برای کاهش استرس در محیط کار انجام دهند:

استرس بیش از حد در محیط کار نه تنها برای سلامت کارکنان، بلکه برای کارفرمایان نیز مضر است. کارفرمایان می توانند استرس بیش از حد محیط کار را با این اقدامات کاهش دهند:

  • به کارکنان کمک کنید تا اهداف شغلی واقع بینانه ایجاد کنند
  • به طور واضح با کارمندان ارتباط برقرار کنید
  • یک طرح جبرانی مطلوب ایجاد کنید
  • یک تعادل سالم بین کار و زندگی ایجاد کنید
  • دستاوردها را ببینید
  • روزهای سلامت روان و سایر برنامه‌های سلامتی به کارکنان ارائه دهید

همچنین برای کارفرمایان و کارمندان مهم است که دلایل استرس در محیط کار را درک کنند. زیرا با هم برای مبارزه با آن کار می‌کنند.

چه چیزی باعث استرس در محیط کار می‌شود؟

اگرچه برخی مشاغل نسبت به سایرین استرس زاتر هستند، اما اکثر (اگر نه همه) کارمندان در مقطعی استرس محیط کار را تجربه می‌کنند. برخی از عوامل استرس زای شغلی رایج عبارتند از:

  • حقوق کم
  • فرصت‌های کم برای رشد یا پیشرفت
  • کار غیر جالب یا بدون چالش
  • عدم حمایت اجتماعی
  • انتظارات متناقض یا نامشخص

 

علائم استرس محیط کار چیست؟

استرس می‌تواند خود را به طرق مختلف نشان دهد. کارمندانی که گزارش کرده‌اند اثرات منفی ناشی از استرس ناشی از کار را تجربه کرده‌اند، موارد زیر بوده است:

  • خستگی روحی (31 درصد)
  • بی انگیزگی (26 درصد)
  • تمایل به حفظ خود (25 درصد)
  • تمایل به ترک (23 درصد)
  • بهره‌وری کمتر (20 درصد)
  • تحریک پذیری یا عصبانیت با همکاران و مشتریان (19 درصد)
  • احساس بی‌ارزش بودن (18 درصد)

از آنجایی که استرس محیط کار می‌تواند از نظر جسمی و روحی شما را تحت تاثیر قرار دهد، مهم است که به علائم مختلف توجه کنید:

  • علائم فیزیکی: مانند سردرد، معده درد، کمردرد، افزایش ضربان قلب، خستگی و اختلالات خواب.
  • نشانه‌های روانی: ممکن است احساس خستگی کنید، خلق و خوی بد داشته باشید یا در تمرکز یا تصمیم گیری مشکل داشته باشید. 

 

مقالات مرتبط: “چگونه بر استرس کاری غلبه کنیم؟”

 

دینگ ارائه دهنده راهکار اتوماسیون حضور و غیاب

دینگ یکی از برترین ارائه دهنده‌های راهکار اتوماسیون حضور و غیاب با محصولات و خدمات مرتبط آماده ارائه خدمت به شماست، در صورت لزوم با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

آنچه در این مقاله میخوانید !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *