در این مقاله، به بررسی مفهوم جرایم مالیاتی خواهیم پرداخت. جرایم مالیاتی شامل هر نوع تخلف یا تضاد با قوانین مالیاتی است که توسط افراد یا شرکتها انجام میشود. این موارد میتواند شامل عدم ارائه اطلاعات دقیق به اداره مالیاتی، تقلب در اظهارنامه مالیاتی، استفاده از روشهای غیرقانونی برای کاهش مالیاتها و سایر تخلفات مشابه باشد. در ادامه، به تفصیل به این موضوع خواهیم پرداخت.
منظور از جرایم مالیاتی چیست؟
فهرستی از تکالیف انجامنشدهی مودی مالیاتی (شخصی که باید مالیات بدهد) است که عواقبی را به دنبال دارد. این جریمهها برای حفظ عدالت اجتماعی و تأمین منابع مالی دولت بسیار مهم هستند. برخی از جرایم مالیاتی عبارتاند از:
جریمه عدم پرداخت مالیات در مهلت قانونی:
اگر مالیات خود را در مدتزمان مقرر پرداخت نکنید، باید میزان 2.5٪ از مبلغ مالیات به ازای هر ماه تاخیر را بهعنوان جریمه به اداره مالیات پرداخت کنید.
جریمه عدم پرداخت مالیات عملکرد (یا مالیات بر درآمد) شرکتها و افراد:
هر سال باید میزان سود و زیان خود را محاسبه کنید و نتیجه را در قالب مالیات عملکرد در اظهارنامه مالیاتی ارسال کنید. عدم پرداخت مالیات بر عملکرد، جزو جرایم مالیاتی است و جریمهای معادل 2.5٪ به ازای هر ماه تاخیر را به همراه دارد.
جریمه عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی:
اگر به هر دلیل اظهارنامه مالیاتی را در زمان مشخص ارسال نکنید، مشمول جرایم مالیاتی غیرقابلبخشش معادل با 30% مالیات برای اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل و 10% مالیات برای اشخاص حقیقی میشوید.
جریمه مالیاتی کتمان درآمد و هزینههای غیرواقعی:
عدم اعلام کامل و صحیح درآمد یا اظهار هزینههای غیرواقعی، جریمهای معادل 30% مالیات برای اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل و 10% مالیات برای اشخاص حقیقی را به همراه دارد.
جریمه عدم پرداخت مالیات قطعی:
پس از ارسال اظهارنامه مالیاتی، در صورت عدم پرداخت مبلغ مالیات قطعی، ممنوعالخروج میشوید و باید جریمهای را پرداخت کنید.
جریمه عدم ارسال اظهارنامه مالیات بر ارث:
وارثان باید اظهارنامه مالیاتی را ارسال کنند؛ در غیر این صورت مشمول جریمه میشوند.
بخشش وجرایم مالیاتی
برخی از جرایم قابل بخشش و برخی غیرقابلبخشش هستند که در ادامه به آن میپردازیم:
جرایم مالیاتی غیر قابل بخشش
- عدم تکمیل و ارسال اظهارنامههای مالیاتی
- کتمان درآمد و هزینههای جعلی و غیرواقعی
- اعلام درآمد غیرواقعی (درصورتیکه اختلاف آن با درآمد واقعی، بیشتر از 15% باشد)
- تبانی کردن با مشتریان و ایجاد ارقام جعلی در فاکتور
جرایم مالیاتی قابل بخشش
درواقع هر موردی که در دستهی جرایم مالیاتی غیرقابلبخشش نباشد، جزو جرایم مالیاتی قابل بخشش قرار میگیرد. بخشی از جرایم قابل بخشش شامل این موارد میشوند:
- عدم تسلیم فهرست مالیات حقوق و دستمزد
- عدم صدور صورتحساب
- عدم ارسال صورت معاملات فصلی
- مالیات بر ارزش افزوده
- عدم ارسال اسناد و مدارک
- عدم ارسال فهرست قراردادهای پیمانکاری و معاملات فصلی
- و موارد دیگر
شاید دوست داشته باشید بیشتر بخوانید: روش های قانونی کاهش مالیات
چگونه برای بخشودگی جرایم مالیاتی درخواست دهیم؟
بخشودگی جرایم مالیاتی یک موضوع مهم است. برای درخواست بخشودگی جرایم مالیاتی، به موارد زیر توجه کنید:
درخواست به اداره مالیات:
درخواست بخشودگی را به اداره مالیات مربوطه ارسال کنید. این درخواست باید توسط مودی (شخصی که میخواهد بخشودگی دریافت کند) تهیه شده و تأیید اداره مالیات را دریافت کند.
مهلتها:
مودی میتواند تا پایان سال جاری درخواست بخشودگی جریمه دهد. مبلغ بخشودگی مالیاتی تا سقف 100% بر اساس سال درخواستی تعیین میشود.
محدودیتهای زمانی:
در ارائه درخواست برای اعمال بخشودگی، محدودیت زمانی وجود ندارد.
بهتر است با مشاور مالیاتی خود در این زمینه مشورت کنید تا بهترین راهکار را برای درخواست بخشودگی جرایم مالیاتی انتخاب کنید.
شرایط برای درخواست بخشودگی جرایم مالیاتی
بخشودگی جرایم مالیاتی یک موضوع مهم است که در قوانین مالیاتی مورد توجه قرار میگیرد. اگر مؤدیان مالیاتی به دلیل شرایط خارج از اختیارشان، مالیات را پرداخت نکنند یا مرتکب جریمه شوند، ممکن است جریمه شوند. در ادامه، به برخی از جرایم و شرایط بخشودگی آنها میپردازیم:
جریمه عدم پرداخت مالیات در مهلت قانونی:
اگر مالیات را در مدتزمان مقرر پرداخت نکنید، باید میزان 2.5% از مبلغ مالیات به ازای هر ماه تاخیر را بهعنوان جریمه به اداره مالیات پرداخت کنید.
جریمه عدم پرداخت مالیات عملکرد (یا مالیات بر درآمد) شرکتها و افراد:
هر سال، شرکتها و افراد باید میزان سود و زیان خودشان را محاسبه کنند و نتیجه را در قالب مالیات عملکرد در اظهارنامه مالیاتی ارسال کنند. عدم پرداخت مالیات بر عملکرد، جریمهای معادل 2.5% به ازای هر ماه تاخیر را به همراه دارد.
جریمه عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی:
اگر به هر دلیل اظهارنامه مالیاتی را در زمان مشخص ارسال نکنید، مشمول جریمه غیرقابلبخشش معادل با 30% مالیات برای اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل و 10% مالیات برای اشخاص حقیقی میشوید.
جریمه مالیاتی کتمان درآمد و هزینههای غیرواقعی:
اگر درآمد خود را بهصورت کامل و صحیح اعلام نکنید یا هزینههای غیرواقعی را در اظهارنامه مالیات بنویسید، باید جریمهای معادل 30% مالیات برای اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل و 10% مالیات برای اشخاص حقیقی را پرداخت کنید.
جریمه عدم پرداخت مالیات قطعی:
پس از ارسال اظهارنامه مالیاتی، برگه تشخیص مالیاتی برایتان ابلاغ میشود. اگر این مبلغ را پرداخت نکنید، ممنوعالخروج خواهید شد.
مطالب مرتبط : استفاده از نرمافزار مالیاتی برای پر کردن اظهارنامه مالیاتی
دینگ ارائه دهنده راهکار اتوماسیون حضور و غیاب
دینگ یکی از برترین ارائه دهندههای راهکار اتوماسیون حضور و غیاب با محصولات و خدمات مرتبط آماده ارائه خدمت به شماست، در صورت لزوم با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
دیدگاه(01)
ایا امکان بخشش جریمه مالیاتی وحود دارد؟