شرایط گرفتن دستگاه پوز و ثبت نام آن

با تغییر سیستم بانکداری و عرضه گسترده کارت های اعتباری نیاز به دستگاه های کارتخوان افزایش یافته است. این روزها مبادلات به جای پرداخت وجه نقد و حمل پول، مبلغ مورد نظر از طریق کارت های اعتباری و کارتخوان ها به حساب افراد منتقل می شود.

بنابراین داشتن دستگاه پوز نیاز اساسی هر فروشنده ای محسوب می گردد. نصب کارتخوان یکی از مسیرهای سازمان امور مالیاتی کشور برای کاهش فرار مالیاتی و شفافیت مالی است. از طرفی دیگر نقل و انتقال پول با استفاده از دستگاه های کارتخوان باعث بیشتر شدن گردش مالی در سیستم بانکداری کشور می شود.

در این مطلب، شما را با شرایط و مراحل ثبت نام دریافت دستگاه پوز یا کارتخوان آشنا می کنیم.

انواع دستگاه پوز

امروزه انواع دستگاه های کارتخوان از جمله کارتخوان سیار و ثابت وارد بازار شده اند. کارتخوان های سیار تنها با یک سیم کارت قابلیت ارسال و دریافت داده را از طریق شبکه اینترنت دارند. بنابراین گزینه خوبی برای مناطقی هستند که امکان اتصال خط تلفن در آنجا میسر نیست. کسب و کارهای سیار نیز می توانند از دستگاه های پوز سیار بهره مند شوند.

شرایط گرفتن دستگاه کارتخوان سیار رایگان چگونه است؟

این نوع کارت خوان‌ها دستگاهی است که بانک آن را به شما امانت می دهد، اما این دستگاه کارتخوان به حساب شما متصل است و تراکنش هایی که انجام می دهید مستقیما به حساب شما واریز می‌شوند. به طور کلی دو نوع کارتخوان داریم:

1.کارتخوان سیار رایگان بانکی: نیاز به مسدود کردن مبلغ در حساب

برای دریافت کارتخوان سیار رایگان از بانک‌ها، معمولاً نیاز است که مبلغی را به‌طور موقت در حساب خود مسدود کنید. این اقدام به عنوان ضمانت برای استفاده از دستگاه انجام می‌شود و پس از بازگرداندن دستگاه یا اتمام دوره استفاده، مبلغ مسدود شده به حساب شما بازگردانده خواهد شد. این روش به بانک‌ها اطمینان می‌دهد که دستگاه به درستی استفاده شده و از آن به‌طور مناسب مراقبت می‌شود. اگر بیش از 300 تراکنش دارید و یا مجوز کسب دارید، می توانید از طریق بانک برای گرفتن این مدل دستگاه کارتخوان اقدام فرمایید.

2.خرید کارتخوان شخصی: خرید از سایت‌های معتبر

اگر قصد خرید کارتخوان سیار شخصی دارید، می‌توانید از وب‌سایت‌های فروش آنلاین معتبر استفاده کنید. این سایت‌ها انواع کارتخوان‌های سیار موبایلی را ارائه می‌دهند که می‌توانید بر اساس نیاز خود و ویژگی‌های مورد نظر، مدل مناسب را انتخاب و خریداری کنید. این روش به شما امکان می‌دهد بدون نیاز به مشکلات بانکی، به‌سرعت و به راحتی کارتخوان مناسب خود را تهیه کنید.

انواع دستگاه های پوز سیار:

به طور کلی، دستگاه‌های پوز سیار به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند:

1. دستگاه‌های پوز سیار مبتنی بر شبکه‌های موبایل (GSM)

این دستگاه‌ها برای اتصال به شبکه‌های موبایل از سیم‌کارت‌های اینترنتی استفاده می‌کنند. این نوع دستگاه‌ها به دلیل قابلیت‌های اتصال از طریق شبکه‌های موبایل، در مکان‌های مختلف بدون نیاز به اتصال ثابت به اینترنت مناسب هستند. از مزایای آن‌ها می‌توان به راحتی حمل و استفاده در مکان‌های مختلف، و عدم نیاز به اتصال ثابت اینترنت اشاره کرد. اما ممکن است هزینه‌های ارتباطی ماهیانه به همراه داشته باشند.

2. دستگاه‌های پوز سیار با اتصال Wi-Fi

دستگاه‌های پوز سیار Wi-Fi به شبکه‌های بی‌سیم متصل می‌شوند و برای فعالیت به اینترنت نیاز دارند. این نوع دستگاه‌ها معمولاً به سرعت و ثبات بالاتری در پردازش تراکنش‌ها معروف هستند و از هزینه‌های ارتباطی کمتری برخوردارند. اما محدودیت در استفاده از مکان‌هایی که دسترسی به Wi-Fi دارند، از معایب آن‌ها محسوب می‌شود.

3. دستگاه‌های پوز سیار با اتصال بلوتوث

دستگاه‌های پوز سیار بلوتوث معمولاً به یک گوشی هوشمند یا تبلت از طریق بلوتوث متصل می‌شوند و از طریق اپلیکیشن‌های خاص تراکنش‌ها را پردازش می‌کنند. این دستگاه‌ها معمولاً سبک و قابل حمل هستند و برای کسب و کارهای کوچک یا فروشندگان سیار مناسب‌اند. با این حال، عملکرد آن‌ها وابسته به دوام و کارایی دستگاه متصل (گوشی یا تبلت) و همچنین بلوتوث است که ممکن است به کیفیت اتصال وابسته باشد.

هر کدام از این دسته‌ها ویژگی‌ها و مزایای خاص خود را دارند و انتخاب مناسب بستگی به نیازهای خاص کسب و کار شما، نوع فعالیت، و محیط استفاده دارد.

شرایط و ضوابط ثبت نام دستگاه پوز

شرایط دریافت کارتخوان برای افراد صاحب کسب و کار و برای افرادی که پروانه کسب فعالیت در دفتر و مغازه ثابت را ندارند تنها در

یک مورد متفاوت است. درواقع افراد فاقد جواز فعالیت، ملزم به پر کردن استشهاد نامه محلی برای دریافت دستگاه کارتخوان می باشند. در هر صورت چنانچه متقاضی شرایط زیر را داشته باشد، می تواند برای ثبت نام دستگاه پوز اقدام کند.

  • 1- فرد متقاضی باید دارای کسب و کار قانونی بوده و فعالیت های کاری او با قوانین کشور مغایرت نداشته باشد.
  • 2- تعداد تراکنش های مالی در محل کسب و کار فرد، بیش از 500 تراکنش باشد.
  • 3- بانکی که صاحب کسب و کار در آن حساب فعال دارد، باید عضو شتاب باشد.

همچنین بخوانید:

همه چیز درباره کد اقتصادی و شناسه ملی

مدارک مورد نیاز برای دریافت دستگاه کارتخوان

  • کپی مجوز فعالیت
  • کپی اجاره نامه یا سند مالکیت محلی که فرد در آن به کسب و کار می پردازد
  • گواهی شبای حساب از بانک مورد نظر (یکی از شروطی که شعب بانکها از مراجعه کننده درخواست می کنند مبلغی به عنوان ضمانت است که باید در حساب خود بلوکه کنید. این مبلغ چیزی بین ۲ میلیون تومان تا ۵ میلیون تومان متغییر است)
  • کپی کد پستی (کدپستی باید متعلق به محل کسب و کار باشد)
  • کپی کارت ملی و شناسنامه

نکته قابل توجه این است که افرادی که مجوز فعالیت ندارند یا کپی از اجاره نامه یا سند ملکی ندارند، فقط کافیست فرم استشهاد نامه ی محلی را پر کنند.

مراحل ثبت نام دستگاه پوز

– به سایت https://tax.gov.ir مراجعه کرده و بر روی گزینه “پیش ثبت نام و ثبت نام الکترونیک” کلیک کنید.

– در پایان مرحله قبل، یک نام کاربری و رمز عبور برای شما ارسال می شود.

– سپس با استفاده از اطلاعات دریافت شده بار دیگر به سامانه مراجعه کنید و این بار بر روی گزینه “ثبت نام الکترونیک با داشتن اطلاعات کاربری” کلیک نمایید.

– اطلاعات خواسته شده را وارد نموده و گزینه تایید اطلاعات را انتخاب کنید.

– در نهایت صفحه ای حاوی اطلاعات وارد شده و کد رهگیری نشان داده می شود. این کد همان کد مالیاتی یا اقتصادی شما می باشد.

پاسخ به چند سوال درباره گرفتن دستگاه پوز:

مالیات کارتخوان به چه صورت است؟

مالیات بر روی استفاده از کارتخوان‌های بانکی به‌ویژه در کسب و کارهای کوچک و متوسط، موضوعی مهم و حائز اهمیت است که مالیات آن براساس همان فرمولی که برای محاسبه مالیات بر درآمد مشاغل به کار می‌رفت در اینجا هم قابل استفاده است.

کسب و کارهای نیازمند به دستگاه کارتخوان:

به خاطر اینکه امروزه همه عادت به داشتن پول نقد ندارند، همه کسب و کارها نیاز به دستگاه پوز دارند و بسیاری از کسب و کارها در سطح شهر برای تبادلات مالی خود به دستگاه های کارتخوان احتیاج دارند.

مشاغل معاف از مالیات کارتخوان چه مشاغلی است؟

در سال 1403، برخی مشاغل و صنوف در ایران از مالیات بر تراکنش‌های کارتخوان معاف هستند. این معافیت‌ها به‌طور کلی به صنوف و مشاغلی اختصاص می‌یابد که به‌دلیل شرایط خاص فعالیت یا درآمدشان، از این نوع مالیات معاف می‌شوند. برخی از آنها عبارتند از:

  • خرده‌فروشان با درآمد پایین
  • نانوایی ها
  • روزنامه فروشی ها
  • بسیاری از مشاغل فرهنگی و هنری
  • پارکینگ و عوارض راه
  • باشگاه‌ها و موسسه‌های ورزشی
  • مشاغل خانگی و صنایع دستی
  • تاکسی و اتوبوس
  • موسسات خیریه

سامانه حضورو غیاب آنلاین دینگ

لطفاً برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.
نام