هوش بازار به درک شما از فضایی که کسب و کار شما در آن فعالیت می کند و توانایی شما برای جمعآوری اطلاعات جدید به طور مداوم اشاره دارد. این شامل انواع فعالیتها، مانند ایجاد پروفایل مشتری، انجام تجزیه و تحلیل رقابتی، بررسی روندهای موثر بر بازار و تنظیمات استراتژیک مداوم است، که همه کسبوکارها باید انجام دهند. پس هوش بازار بخش مهمی از راه اندازی یک کسب و کار موفق است. در این مقاله این مفهوم را معرفی میکنیم و توضیح میدهیم که چگونه میتوانید از هوش بازار استفاده کنید تا شرکت خود را برای آینده آماده کنید.
هوش بازار چیست؟
هوش بازار از منابع اطلاعاتی متعدد برای ایجاد تصویری از بازار موجود شرکت شما استفاده میکند. مشتریان، مشکلات، رقابت و فرصتهای شرکت شما را برای ایجاد محصولات و خدمات جدید ارزیابی میکند. شما میتوانید اطلاعات بازار را با ارجاع به گزارشهای فروش، دادههای مشتری، نظرسنجیها و بررسی رسانههای اجتماعی جمعآوری کنید.
هوش بازار در مقابل هوش تجاری
هوش بازار اغلب با هوش تجاری اشتباه گرفته میشود، اما آنها یک چیز نیستند. هوش تجاری به دادههایی به طور خاص در مورد یک شرکت اشاره دارد، در حالی که هوش بازار به روند کلی نگاه میکند. به طور کلی، هوش تجاری اطلاعاتی درباره عملکرد داخلی شرکت است. این شامل تعداد محصولات و تعداد کل فروش در یک ماه میشود.
در مقابل، هوش بازار بر اطلاعات خارجی، از جمله جمعیت شناسی مشتری، اطلاعات جغرافیایی و آنچه مصرف کنندگان می خرند، تمرکز میکند. همچنین رقابت را میسنجد تا ببیند کسب و کار شما نسبت به بازار در کجا قرار میگیرد. همه اینها میتواند به شکلگیری تحلیلی از هوش تجاری کمک کند. هوش بازار همچنین آنچه را که در رقابت شرکت شما اتفاق میافتد، در نظر میگیرد که هوش تجاری آن را به کلی نادیده میگیرد.
شرکت ها چگونه از هوش بازار استفاده می کنند؟
هوش بازار موفق به سؤالات مشخص در مورد مشتریان و رقبای فعلی و بالقوه پاسخ میدهد و به شرکت شما کمک میکند تا اهداف داخلی خود را تعیین کند. در اینجا چند سوال وجود دارد که هوش بازار میتواند به آنها پاسخ دهد:
- شرکت من باید منابع بیشتر را به کجا اختصاص دهد؟
- برای ورود به کدام بازارها باید تلاش کنم؟
- الگوهای خرید بهترین مشتریان ما چیست؟
- چه محصولاتی را میتوان برای مشتریان فعلی به بازار عرضه کرد؟
- شرکت من میتواند محصولات جدید و موجود را به چه بخشهای جمعیتی معرفی کند؟
- چگونه تحلیل بازار را انجام دهم؟
هوش بازار به کسب و کارها کمک میکند تا محیط کلی را که در آن فعالیت میکنند تجزیه و تحلیل کنند. این به کسب و کار شما کمک میکند تا ریسکهای بالقوه را شناسایی کرده و فرصتهای جدیدی را برای رشد شناسایی کند. اکثر شرکتها این کار را با بررسی این چهار معیار انجام میدهند:
انواع هوش بازار
ممکن است با انواع مختلفی از هوش بازار مواجه شوید. موارد زیر از رایج ترین انواع هوش بازار هستند که باید در نظر گرفته شود.
هوش رقیب
هوش رقیب شامل جمعآوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات در مورد رقبای شما در هوش بازار میشود. تجزیه و تحلیل نقاط قوت و ضعف رقبا میتواند به شما کمک کند اطلاعات ارزشمندی در مورد شرکت خود و اینکه چرا مشتریان همیشه محصول یا خدمات شما را انتخاب نمیکنند به دست آورید.
هوش محصول
هوش محصول شامل تجزیه و تحلیل کیفیت محصول یا خدمات شما در هوش بازار میشود. اگر شما یک محصول فیزیکی را میفروشید، شامل بررسی فرآیند تولید و اینکه آیا محصول را تا حد امکان کارآمد میسازید، میشود. اطلاعاتی که جمعآوری میکنید به شما کمک میکند تا ارزش محصول خود را افزایش دهید.
درک بازار
درک بازار درک شما از بازارهای مختلفی است که در آن محصول یا خدمات خود را میفروشید. این نوع تحقیق هوش بازار به شما کمک میکند تا متوجه شوید که در آن بازارها چقدر خوب عمل میکنید و آیا بازارهای دیگری وجود دارد که بتوانید فروش خود را گسترش دهید.
درک مشتری
درک مشتری شامل تحقیق در مورد مشتریان فعلی شما و دلیل خرید آنها از شما است. این بخش هوش بازار همچنین میتواند به شما در درک هر گونه چالش مشتری که با آن روبرو میشوید کمک کند، تا میزان رضایت و حفظ مشتری را بهبود بخشید. اطلاعاتی که جمع آوری می کنید میتواند به موفقیت شما در کمپینهای بازاریابی آینده نیز کمک کند.
نحوه جمعآوری اطلاعات بازار
در حالی که هیچ برنامه مدونی برای نحوه جمعآوری اطلاعات بازار توسط شرکتها وجود ندارد، بسیاری از آنها این کار را با انجام اشکال مختلف تحلیل سطح بالا انجام میدهند. بیایید به چهار استراتژی مختلف که میتوانید برای جمعآوری اطلاعات بازاریابی استفاده کنید، نگاهی بیاندازیم:
1. مشتریان فعلی شما
شرکت ها اغلب فراموش میکنند که مشتریان منبع بالقوه داده هستند. کسبوکارهای کوچک میتوانند فرآیندهایی را برای ایجاد فهرستهای مشتریان و بازخورد مشتری برای جمعآوری اطلاعات مشتریان به شیوهای مؤثر و تا حد زیادی کمهزینه راهاندازی کنند. تیم فروش شما نیز میتواند به این بخش در بازاریابی کمک کند. از آنجایی که نمایندگان فروش به طور منظم با مشتریان بالقوه و مشتریان صحبت میکنند، میتوانند بینش بیشتری در مورد روندها ارائه دهند.
2. نظرسنجی
اگر میخواهید دادههای تحقیقات بازار را به دست آورید، از نظرسنجی مشتریان استفاده کنید. این میتواند یک رویکرد مفید در بازاریابی باشد، به خصوص اگر لیست مشتریان خود را به طور موثر حفظ کنید.
3. تجزیه و تحلیل وبسایت
از اطلاعاتی استفاده کنید که در حال حاضر به راحتی به آنها دسترسی دارید. شما میتوانید سفر مشتری را از طریق وب سایت مشاهده کنید.چند نفر بازدید میکنند و از کجا میآیند؟ قدم بعدی آنها پس از ورود چیست؟ چند نفر به سبد خرید میرسند؟ چند نفر فقط چک کردند؟ جستجوی الگوها و سپس آزمایش محتوا، برچسبها، تابلوهای راهنما و پیشنهادات مختلف، از هوش بازار برای بهبود پیشنهاد استفاده میکند.
4. متخصص داخلی
اگر شرکت شما به اندازه کافی بزرگ است، ممکن است بتوانید یک تحلیلگر اطلاعات استخدام کنید. به عنوان یک متخصص، تحلیلگر میتواند تصویر بهتری از بازار ایجاد کند.
شناخت وضعیت کلید موفقیت است
انجام تحلیل کسب و کار برای جمعآوری اطلاعات در مورد فضای کاری شما، مشتریان، رقبای شما و نحوه رشد کسب و کار شما، به هدایت برنامههای شما برای کوتاه مدت و بلندمدت کمک میکند. ایجاد هوش بازار در عملیات کاری خود و انعطافپذیر ماندن ، عناصر کلیدی ساخت یک شرکت موفق است که میتواند در آزمون زمان مقاومت کند. آیا کسب و کار شما هوش بازار مورد نیاز خود را دارد؟
مقالات مرتبط: “6 نکته برای ایجاد یک برنامه مارکتینگ عالی”
دینگ ارائه دهنده راهکار اتوماسیون حضور و غیاب
دینگ یکی از برترین ارائه دهندههای راهکار اتوماسیون حضور و غیاب با محصولات و خدمات مرتبط آماده ارائه خدمت به شماست، در صورت لزوم با کارشناسان ما در ارتباط باشید.