سیر تا پیاز فضای کار اشتراکی

به اشتراک گذاشتن مقاله

سیر تا پیاز فضای کار اشتراکی

وقتی به فضای کار اشتراکی فکر می‌کنید، چه چیزی به ذهنتان خطور می‌کند؟ اصلا چقدر با این پدیده نوظهور آشنایی دارید؟ به طور کلی، وقتی صحبت از فضای کار اشتراکی می‌شود، منظور اشتراک‌گذاری زیرساخت‌ها و هزینه‌ها و در عین احساس تعلق به یک جامعه، خلاقیت، سرگرمی، انعطاف‌پذیری، دسترسی و پایداری است. اکوسیستم‌های کار اشتراکی، به‌عنوان محیط‌های مولد و مشارکتی ایجاد می‌شوند و روش جدیدی برای انجام کارها و اداره‌کردن کسب‌وکار هستند. برای آنکه با این محیط‌ها بیشتر آشنا شوید و بدانید که چنین فضاهایی اساسا برای چه کسانی مناسب‌تر هستند، تا انتهای مطلب حاضر با ما همراه باشید.

فضای کار اشتراکی

 

فضای کار اشتراکی چیست؟

در ساده‌ترین تعریف، فضای کار اشتراکی محیطی است که افراد شرکت‌های گوناگون برای انجام کارهایشان در آن حضور پیدا می‌کنند. هیچ تردیدی نیست که اشتراک‌گذاری زیرساخت‌ها به کاهش هزینه‌های اداره یک کسب و کار کمک می‌کند، اما محیط کار اشتراکی چیزی فراتر از صرفا راهی برای کاهش هزینه‌های اضافی است.

در این فضاها، افرادی با سوابق کاری و مهارت‌های گوناگون گرد هم می‌آیند و تخصص و ایده‌های خود را با یکدیگر به اشتراک می‌گذارند. از این رو، این فضاها برای شبکه‌سازی گزینه بسیار مناسبی هستند و این مسئله مهم‌ترین مزیت فضای کار اشتراکی است. کسب‌وکارهای کوچک که در ابتدای امر سرمایه بالایی برای گسترش کسب‌وکارشان ندارند، به طور ویژه‌ای می‌توانند از این بهره ببرند.

فضاهای کار اشتراکی از چه امکاناتی برخوردار هستند؟

هر یک از فضاهای کار اشتراکی امکانات خاص خود را دارند و شما با توجه به نیازها و ماهیت کسب‌وکارتان، باید این امکانات را بررسی کنید و سپس گزینه مورد نظرتان را انتخاب کنید. علاوه بر این، فضای کار اشتراکی عموما در مناطقی ساخته می‌شوند که دسترسی به وسایل حمل‌ونقل عمومی راحت باشد و انواع امکانات رفاهی مانند کافی‌شاپ، رستوران و… نیز اطراف آن‌ها وجود داشته باشد. از جمله این امکانات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •       اینترنت پرسرعت
  •       میز کار اختصاصی یا عمومی
  •       اتاق جلسه و کنفرانس
  •       آبدارخانه
  •       سرویس بهداشتی
  •       نمازخانه
  •       اتاق بازی و سرگرمی
  •       اتوماسیون اداری
  •       مشاوره و منتورینگ
  •       وسایل پذیرایی (چای، قهوه و…)
  •       اتاق استراحت
  •       کافی‌شاپ و رستوران
  •       و…

مزایای فضای کار اشتراکی چیست؟

افزایش مداوم فضاهای کار اشتراکی در شهرهای سراسر جهان، نشان‌دهنده مزایای فراوان فضای کار اشتراکی برای استارتاپ‌ها، کسب‌وکارهای کوچک، فریلنسرها و… است. البته نباید از تاثیر همه‌گیری ویروس کرونا بر رشد محیط‌های کار اشتراکی صرف نظر کرد. پس از شروع این پاندمی، بسیاری از شرکت‌ها به دورکاری رو آوردند و این مسئله، سبک انعطاف‌پذیر و متنوعی در کارکردن را به کارمندان و کارفرماها معرفی کرد. از این رو، اصلا جای تعجب نیست که بخش عمده‌ای از طرف‌داران فضای کار اشتراکی را فریلنسرها تشکیل می‌دهند.

در ادامه، بعضی از مزایای عمده فضای کار اشتراکی ارائه شده است:

فضای کار اشتراکی

انعطاف‌پذیری بیشتر

یکی از مهم‌ترین مزایای فضای کار اشتراکی این است که مجبور به اجاره فضا برای مدت طولانی نیستید؛ می‌توانید قرارداد فصلی یا حتی ماهانه ببندید و بعدا در صورت تمایل قراردادتان را تمدید کنید. این شرایط برای کسب‌وکارهای نوپایی که به‌تازگی شروع به کار کرده‌اند، این مسئله مزیت بسیار مهمی محسوب می‌شود.

تعلق داشتن به گروه و اجتماع

یکی از مهم‌ترین معایب دورکاری و فریلنسری این است که تماس با اجتماع را از دست می‌دهید و این مسئله ممکن است رفته‌رفته منجر به منزوی‌شدنتان شود. حضور در این فضاها علاوه بر اینکه فرصت کارکردن در اجتماعی پرجنب‌وجوش را برای شما فراهم می‌کند، بلکه امکان بهره‌مندی از تجربیات و ایده‌های گروهی از متخصصان هم‌صنف را در اختیارتان قرار می‌دهد.

شبکه‌سازی

همان‌طور که پیش از این هم گفته شد، حضور در فضای کار اشتراکی، شانسی عالی برای شبکه‌سازی را در اختیار شما قرار می‌دهد. با توجه به اینکه با حضور در این محیط‌ها با افراد و کسب‌وکارهای گوناگونی آشنا خواهید شد، می‌توانید فرصت‌های بالقوه را بشناسید، روابط موثر و پایداری با سایرین برقرار کنید و با افراد جدید آشنا شوید.

افزایش بهره‌وری

حضور در فضای کاری مشترک با افراد باانگیزه و مشتاقی که در حیطه کاری مشترکی همراه شما کار می‌کنند، به افزایش بهره‌وری کمک می‌کند. علاوه بر اینکه می‌توانید از دانش و تجربه آنان بهره‌مند شوید، تلاش و پشتکار آن‌ها اشتیاق شما برای کارکردن را نیز چند برابر خواهد کرد.

خلاقیت بیشتر

همه ما وقتی در جمع قرار می‌گیریم، خلاق‌تر می‌شویم. چه در حیطه‌ای فعالیت می‌کنید که خلاقیت در آن حرف اول را می‌زند و چه به راه حل خلاقانه‌ای برای یک مشکل پیچیده نیاز دارید، در هر حالت گپ‌زدن با دوستان و همکارانتان فرایندهای فکری جدیدی را به ذهنتان معرفی می‌کند و باعث می‌شود که از ایده و دیدگاه‌های جدیدتری در کارتان بهره ببرید.

کاهش هزینه‌ها

پس از شبکه‌سازی، کاهش هزینه‌های عملیاتی یک کسب‌وکار، اصلی‌ترین مزیت حضور در فضاهای کار اشتراکی است. با استفاده اشتراکی از مواردی نظیر امکانات اداری، خدمات پذیرش، اینترنت و چاپگرها با کارمندان سایر شرکت‌ها، کسب‌وکارهای کوچک می‌توانند بسیار از هزینه‌هایشان را کاهش دهند. علاوه بر این، هزینه اجاره این فضاها از اجاره یک مکان مجزا هزینه کمتری روی دستتان می‌گذارد.

فضای کار اشتراکی

فضای کار اشتراکی بیشتر به درد چه کسانی می‌خورد؟

حال که با فضای کار اشتراکی و مزایای آن آشنا شدید، شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که این فضاها عمدتا برای چه کسانی مناسب است؟ فضای کار مشترک، پایگاهی عالی برای استارت آپ های نوپا و کارآفرینان تازه‌کار است. در این حالت، علاوه بر اینکه هزینه‌های زیرساختی کسب‌وکارتان کاهش پیدا می‌کند، با جامعه گسترده‌تری هم در تعامل خواهید بود. علاوه بر این، برای راه‌اندازی یا معرفی محصول جدید، می‌توانید با ایده‌های جدیدتری آشنا شوید و چه بسا که بتوانید سرمایه‌گذار هم جذب کنید.

با این حال، اگر فکر می‌کنید که فضای کار اشتراکی عمدتا برای استارت‌آپ‌ها و کارآفرینان مناسب است، باید به عرضتان برسانیم که سخت در اشتباه هستید! در ادامه، فهرستی کوتاه از افرادی که می‌توانند به جامعه فضای کار اشتراکی بپیوندند و از مزایای آن بهره‌مند شوند، ارائه شده است:

  •       کسب‌وکارهای کوچک
  •       فریلنسرها
  •       کارمندان دورکار
  •       سازمان‌های شرکتی
  •       و…

در انتخاب فضای کار اشتراکی چه نکاتی را مد نظر قرار دهیم؟

همان‌طور که پیش از این هم به آن اشاره شد، امکانات فضاهای کار اشتراکی متفاوت است و حتی بسیاری از آن‌ها ممکن است برای اصناف خاصی طراحی شده باشند. از این رو، در انتخاب آن باید نهایت دقت را به کار بگیرید تا بهترین گزینه ممکن را برای پیشبرد اهداف کاری‌تان برگزینید. نکات زیر می‌توانند شما را در این مسیر یاری برسانند:

  •       موقعیت مکانی: فضای کار اشتراکی باید دسترسی خوبی به وسایل حمل و نقل عمومی داشته باشد و به‌راحتی با تاکسی، اتوبوس و مترو بتوانید خودتان را به آن برسانید.
  •       امکانات رفاهی: چای و قهوه رایگان، اینترنت پرسرعت، اتاق جلسه، سرویس بهداشتی و چاپ‌گر، از جمله مهم‌ترین چیزهایی هستند که برای کارکردن به این‌ها نیاز دارید. اگر گزینه مورد نظرتان امکانات بیشتری داشت که چه بهتر؛ اما موارد ذکرشده، حداقل چیزهایی هستند که صاحبین فضای کار اشتراکی باید در اختیار شما قرار دهند.
  •       انعطاف‌پذیری: حتما در انتخاب گزینه مورد نظرتان حتما توجه داشته باشید که گزینه مورد نظرتان از نظر مدت زمان قرارداد انعطاف‌پذیری لازم را داشته باشد و در صورت مواجهه با موارد غیر منتظره، بتوانید قراردادتان را فسخ کنید.
  •       هزینه: طبیعی است که بهترین فضای کار اشتراکی، آنی است که در عین ارائه امکانات مناسب، هزینه کمی را از شما دریافت کند. با چند پرس و جوی ساده و جست‌وجو در اینترنت به‌راحتی می‌توانید از تعرفه این فضاها اطلاع پیدا کنید و با مقایسه امکانات و هزینه‌ها، گزینه ایده‌آلتان را پیدا کنید.
  •       حریم خصوصی: بسته به کاری که انجام می‌دهید، قطعا برای ملاقات با مشتریان یا انجام کارهای روزمره‌تان به امنیت و حریم خصوصی احتیاج پیدا خواهید کرد. پیش از بستن قرارداد حتما به مکان مورد نظرتان سر بزنید و بسنجید که حین انجام کار تا چه حد حریم خصوصی و امنیت خواهید داشت.

 

فضای کار اشتراکی

فضای کار اشتراک، یار مهربان کارآفرینان و صاحبان کسب‌وکارهای کوچک

فضای کار اشتراکی پدیده‌ای تقریبا نوظهور است و از سال 2000 پای خود را به دنیای کسب‌وکارها باز کرده است. در مطلب حاضر، به تعریف این فضاها پرداختیم و مزایای حضور در آن‌ها را مورد بررسی قرار دادیم. در صورتی که فکر راه‌اندازی کسب‌وکاری به سرتان زده اما سرمایه کافی در اختیار ندارید یا فریلنسری هستید که از کارکردن در خانه خسته شده است، حتما فضای کاری اشتراکی را امتحان کنید. آیا تابه‌حال حضوری در چنین فضاهایی را تجربه کرده‌اید؟ تجربه خود را چطور ارزیابی می‌کنید؟

 

دینگ ارائه دهنده راهکار اتوماسیون حضور و غیاب

دینگ یکی از برترین ارائه دهنده‌های راهکار اتوماسیون حضور و غیاب با محصولات و خدمات مرتبط آماده ارائه خدمت به شماست، در صورت لزوم با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *